LAST VAN DROGE HUID?

Gepubliceerd op 9 november 2021 om 19:32

LAST VAN DROGE OF GEDEHYDEERDE GELAATS- EN LICHAAMSHUID?

Wat is het verschil tussen een droge huid en een gedehydreerde huid?

 

Een droge huid is een huidtype waarbij er een onevenwicht is tussen je natuurlijke huidvetten.

 

Een gedehydreerde huid is een huid waar de vetbalans oké is maar vocht ontbreekt.

Dit is dus een tijdelijk fenomeen.

Dus een vette huid kan ook gedehydreerd zijn. 

Je huid heeft een bepaalde verhouding vet en vocht nodig om soepel te blijven. 

Met goede verzorgingsproducten kom je al een heel eind om je huid gezond te houden

Maar spijtig genoeg is dit niet de enige oplossing voor het probleem "dehydratie".

 

Je kan dus een droog huidtype perfect verzorgen met de juiste verzorgingsproducten, maar bij dehydratie is er iets meer nodig.

Wat kan je doen in dat geval? Hier vind je enkele tips.

 

* Teveel badderen is uit den boze. Het mag dan wel leuk zijn om een ontspannend bad te nemen, je huid is er je niet echt dankbaar voor.

Dan ben je beter af met een lauwwarme douche van een 10 -tal minuten. Denk er ook aan om geen agressieve producten te gebruiken.

Hiermee bedoel ik bvb. niet een scrub maar wel een product met agressieve ingrediënten. Deze drogen je huid uit en verstoren het PH -gehalte.

* Gure en koude weersomstandigheden eisen ook hun tol. Hoe kouder de omgeving, hoe lager de luchtvochtigheid. Voor je gelaat kan je meerdere keren per dag      een gezichtsmist aanbrengen. Wanneer deze dan ook nog hyaluronzuur bevat, is dat zeker meegenomen. Zie URBAN GUARD MIST

* Je kleding is ook van belang. Stoffen van natuurlijke vezels zoals katoen, bamboe, zijde of een zachte wolsoort voorkomen irritatie. Bescherm je gelaat met een sjaal als je de striemende wind trotseert. Zo voorkom je verstopte poriën, gebarsten lippen en een trekkende huid.

* Hydratatie door het drinken van water is een dagelijks voorkomende topic, maar toch (ik pleit ook schuldig) wordt het nog vlug eens vergeten.

 En ook wat je eet is van belang. Groenten en fruit zijn de beste leveranciers van vocht via de voeding. De essentiële vetzuren die je via voeding binnen krijgt      zorgen voor een versterking van je natuurlijke huidbarrière . Je kan die ook  door dagelijks een handvol noten te eten. (Geen pinda's hé, we noemen ze wel     apennootjes maar eigenlijk zijn dat geen noten maar peulvruchten). 

 

Verder kan ik jullie volgende verzorgingsproducten aanbieden ( gelaat en lichaam) om een droge huid te herstellen, of nog beter, te voorkomen.

ZACHTE DOUCHE-GEL

VOCHTINBRENGENDE LICHAAMSVERZORGING

GELAATSVERZORGING

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.